Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 39742

Ingredience

3 polévková lžíce Balsamico ocet
1 ks Cibule červená
600 g Krůtí prsa
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
400 g Mozzarella
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Olej olivový
1 ks Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Pomerančová kůra
100 g Strouhanka
1 špetka Sůl
3 ks Vejce slepičí
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 752 kcal
Kilojoule 3 145kJ
11% Sacharidy 39 g
50% Tuky 37 g
19% Sodík 380 mg
110% Bílkoviny 62 g

Krůtí řízek caprese postup přípravy receptu:

1

Červenou cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka, česnek oloupeme a na jemno nasekáme. Rajčata omyjeme a nakrájíme na plátky. Rajčata promícháme s cibulí a česnekem. V menší misce smícháme balsamico, olivový olej, sušený česnek, sůl, pepř a bazalku. Takto připravenou marinádou zalijeme rajčata.

2

Krůtí prsa očistíme, omyjeme, naklepeme, osolíme a opepříme. Na jeden talíř nasypeme hladkou mouku, na dalším rozšleháme vejce a na třetí talíř nasypeme strouhanku, smíchanou s pomerančovou kůrou. Krůtí řízky obalujeme nejprve v mouce, poté ve vajíčku a nakonec ve strouhance.

3

Na pánvi rozpálíme máslo, řízky na něm osmažíme z obou stran. Mozzarellu nakrájíme na plátky a společně s rajčaty rozložíme na připravené talíře, přidáme osmažené řízky a servírujeme. Zdobíme na jemno nasekanou pažitkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept