Krůtí řízek caprese - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krůtí řízek caprese
Krůtí řízek caprese
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 39742 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
3 polévková lžíce | Balsamico ocet |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule červená |
600 g | Krůtí prsa |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
400 g | Mozzarella |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 ks | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Pomerančová kůra |
100 g | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 283,1mg |
Draslík | 604,9mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,9mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Česnek, Krůtí prsa, Pažitka, Pomerančová kůra, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Mozzarella, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krůtí řízek caprese postup přípravy receptu:
1 | Červenou cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka, česnek oloupeme a na jemno nasekáme. Rajčata omyjeme a nakrájíme na plátky. Rajčata promícháme s cibulí a česnekem. V menší misce smícháme balsamico, olivový olej, sušený česnek, sůl, pepř a bazalku. Takto připravenou marinádou zalijeme rajčata. |
2 | Krůtí prsa očistíme, omyjeme, naklepeme, osolíme a opepříme. Na jeden talíř nasypeme hladkou mouku, na dalším rozšleháme vejce a na třetí talíř nasypeme strouhanku, smíchanou s pomerančovou kůrou. Krůtí řízky obalujeme nejprve v mouce, poté ve vajíčku a nakonec ve strouhance. |
3 | Na pánvi rozpálíme máslo, řízky na něm osmažíme z obou stran. Mozzarellu nakrájíme na plátky a společně s rajčaty rozložíme na připravené talíře, přidáme osmažené řízky a servírujeme. Zdobíme na jemno nasekanou pažitkou. |