Jednoduchý recept

Zahuštěná polévka špenátová

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 39744
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

3 stroužek Česnek
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Citronová šťáva
50 g Máslo jihočeské
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
1 ks Mrkev kořen
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 ks Petržel kořen
200 g Smetana 33% (šlehačka)
500 g Špenát listový čerstvý
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
0,5 l Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 449 kcal
Kilojoule 1 878kJ
7% Sacharidy 26 g
46% Tuky 34 g
47% Sodík 940 mg
24% Bílkoviny 13 g

Zahuštěná polévka špenátová postup přípravy receptu:

1

Veškerou zeleninu oloupeme, očistíme a nakrájíme na kostky. Ve větším hrnci rozpálíme máslo, vhodíme nakrájenou cibuli, necháme zesklovatět, přidáme česnek, mrkev, petržel, vsypeme umyté a nakrájené špenátové listy, podusíme 2 minuty, poprášíme mletou paprikou, hned zalijeme vývarem a pod poklicí povaříme 30 minut.

2

Ještě horkou polévku rozmixujeme, případně propasírujeme, vrátíme zpátky do hrnce, zakapeme trochou citrónové šťávy.

3

Smetanu vylijeme do hrníčku, rozklepneme celé jedno vejce, lžíci mouky, metličkou rozšleháme, vylijeme do polévky, za stálého míchání přivedeme k varu, polévku stáhneme z ohně a rozléváme na talíře.

4

Vejce uvaříme, oloupeme, nakrájíme nahrubo a posypeme jimi každou porci na talíři.

Poznámka

Polévku podáváme teplou na ohřátém hlubokém talíři.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept