Kuřecí řízečky s bylinkovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí řízečky s bylinkovou omáčkou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 39745 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
4 ks | Cibulka jarní |
3 polévková lžíce | Kerblík |
4 ks | Kuřecí prsa |
4 polévková lžíce | Limetková šťáva |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
6 cl | Víno bílé |
250 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 148,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 60,0mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,7mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Kerblík, Limetková šťáva, Pažitka, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí řízečky s bylinkovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Jarní cibulku očistíme, na jemno nasekáme a přidáme do hrnce k drůbežímu vývaru. Přivedeme k varu, chvilku povaříme. Kuřecí prsa omyjeme, očistíme, osušíme, naklepeme a obalíme v hladké mouce. |
2 | Na pánvi rozpálíme 2 lžíce másla, řízečky na něm z obou stran osmažíme. Osolíme, opepříme, vyjmeme z pánve a udržujeme v teple. |
3 | Na pánev k omastku přilijme přecezený drůbeží vývar, přidáme bílé víno a omáčku necháme zhoustnout. Poté dodáme smetanu. Pažitku a kerblík omyjeme, osušíme, na jemno nasekáme a přidáme do smetanové omáčky. Osolíme, opepříme, přilijeme limetkovou šťávu a zbytek másla. |
4 | Kuřecí řízečky servírujeme na připravené talíře a přelijeme bylinkovou omáčkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.