Recept

Kuřecí řízečky s bylinkovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 39745
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

4 ks Cibulka jarní
3 polévková lžíce Kerblík
4 ks Kuřecí prsa
4 polévková lžíce Limetková šťáva
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 ks Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
3 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
6 cl Víno bílé
250 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 504 kcal
Kilojoule 2 107kJ
4% Sacharidy 16 g
27% Tuky 20 g
25% Sodík 494 mg
84% Bílkoviny 47 g

Kuřecí řízečky s bylinkovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Jarní cibulku očistíme, na jemno nasekáme a přidáme do hrnce k drůbežímu vývaru. Přivedeme k varu, chvilku povaříme. Kuřecí prsa omyjeme, očistíme, osušíme, naklepeme a obalíme v hladké mouce.

2

Na pánvi rozpálíme 2 lžíce másla, řízečky na něm z obou stran osmažíme. Osolíme, opepříme, vyjmeme z pánve a udržujeme v teple.

3

Na pánev k omastku přilijme přecezený drůbeží vývar, přidáme bílé víno a omáčku necháme zhoustnout. Poté dodáme smetanu. Pažitku a kerblík omyjeme, osušíme, na jemno nasekáme a přidáme do smetanové omáčky. Osolíme, opepříme, přilijeme limetkovou šťávu a zbytek másla.

4

Kuřecí řízečky servírujeme na připravené talíře a přelijeme bylinkovou omáčkou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept