Lilky plněné hovězím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lilky plněné hovězím masem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 39747 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 ks | Feferony |
150 g | Hovězí maso mleté |
4 ks | Lilek |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 ks | Paprika zelená |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 ks | Rajčata |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
2 špetka | Sůl |
0,5 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 23,3mg |
Draslík | 895,8mg |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,6mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Feferony, Hovězí maso mleté, Lilek, Olej rostlinný, Paprika zelená, Rajčata, Strouhanka, Sůl, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lilky plněné hovězím masem postup přípravy receptu:
1 | Celé lilky vložíme do vroucí vody, krátce povaříme. Poté je podélně rozpůlíme, vnitřky vydlabeme. Rajčata oloupeme, nakrájíme, cibuli, papriku a feferonku nasekáme. Smícháme s masem, přidáme koření, rajčata a osolíme. Tuto směs za stálého míchání přibližně 5 minut smažíme na rozpáleném oleji. Podlejeme a dusíme, až maso změkne. |
2 | Směsí naplníme půlky lilků a posypeme strouhankou. Dochutíme solí, pepřem a 10 minut zapečeme v rozehřáté troubě. |
Poznámka
Servírujeme teplé.