Jednoduchý recept

Špenátová krémová polévka s krutony

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 39749

Ingredience

2 kostka Bujón zeleninový
100 g Celer řapíkatý
1 ks Cibule
1 špetka Citronová kůra
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
1 kávová lžička Pepř černý mletý
200 g Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
0,5 l Voda pitná
3 stroužek Česnek
1 kg Špenát listový čerstvý
Krutony
3 krajíc Chléb konzumní
1 dl Olej slunečnicový

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 384 kcal
Kilojoule 1 606kJ
11% Sacharidy 38 g
28% Tuky 21 g
22% Sodík 438 mg
26% Bílkoviny 14 g

Špenátová krémová polévka s krutony postup přípravy receptu:

1

Do většího hrnce nalijeme vodu, rozdrobíme bujón, zahřejeme, vložíme umyté a nasekané špenátové listy, přidáme oloupaný, nastrouhaný celer, oloupanou a drobně pokrájenou cibuli, doplníme oloupaný, na kolečka nakrájený česnek, nastrouhanou citrónovou kůru, sůl, pepř, zamícháme a na jemném plamínku povaříme 30 minut.

2

Měkké suroviny v hrnci ještě horké dobře rozmixujeme, dáme zpět na oheň. Smetanu, vejce a mouku metličkou rozšleháme, vylijeme do polévky, dobře promícháme. Za stálého míchání necháme projít varem, potom odstavíme a můžeme porcovat na talíře.

3

Krutony: na pánvi rozehřejeme olej, přidáme krajíce chleba, který jsme pokrájeli na kostky a osmahli je do křupava, poté vsypeme do polévky.

Poznámka

Polévku servírujeme teplou na vyhřátém talíři, krutony dáme zvlášť do menší misky. Ozdobíme nasekanou petrželovou natí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept