Recept

Krůtí řízky se zeleninovou náplní

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 39750
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

1 stroužek Česnek
1 polévková lžíce Kari koření
600 g Krůtí prsa
0,5 ks Lilek
1 polévková lžíce Med včelí
1 ks Mrkev kořen
4 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 ks Paprika zelená
1 špetka Pepř černý mletý
2 ks Šalotka
100 ml Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
100 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 449 kcal
Kilojoule 1 879kJ
8% Sacharidy 27 g
144% Tuky 108 g
14% Sodík 275 mg
66% Bílkoviny 37 g

Krůtí řízky se zeleninovou náplní postup přípravy receptu:

1

Šalotku a česnek očistíme a na jemno nakrájíme. Mrkev očistíme a pokrájíme na malé kostičky. Papriku a lilek omyjeme, očistíme a rozkrájíme na malé kostičky.

2

Na pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje, cibuli s česnekem i zeleninou na něm podusíme. Osolíme, opepříme, přidáme kari koření, lžíci medu a promícháme.

3

Krůtí prsa omyjeme, očistíme, osušíme, naklepeme. Osolíme a na každý řízek klademe trochu zeleninové směsi. Poté řízky překlopíme, pomocí párátek zajistíme.

4

Na pánvi rozpálíme zbytek oleje, řízky na něm do zlatova osmažíme. Řízky vyjmeme z pánve a udržujeme v teple. Do vypečené šťávy přimícháme smetanu, zeleninový vývar a necháme zhoustnout. Řízky znova vložíme do omáčky a ještě 5 minut dusíme.

5

Nakládáme na připravené talíře a zdobíme na jemno nasekanou pažitkou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept