Krůtí řízky se zeleninovou náplní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krůtí řízky se zeleninovou náplní
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 39750 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Kari koření |
600 g | Krůtí prsa |
0,5 ks | Lilek |
1 polévková lžíce | Med včelí |
1 ks | Mrkev kořen |
4 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 ks | Paprika zelená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Šalotka |
100 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
100 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 108,0mg |
Draslík | 848,7mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,5mg |
Vitamín E | 3,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Kari koření, Krůtí prsa, Lilek, Med včelí, Olej slunečnicový, Paprika zelená, Šalotka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krůtí řízky se zeleninovou náplní postup přípravy receptu:
1 | Šalotku a česnek očistíme a na jemno nakrájíme. Mrkev očistíme a pokrájíme na malé kostičky. Papriku a lilek omyjeme, očistíme a rozkrájíme na malé kostičky. |
2 | Na pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje, cibuli s česnekem i zeleninou na něm podusíme. Osolíme, opepříme, přidáme kari koření, lžíci medu a promícháme. |
3 | Krůtí prsa omyjeme, očistíme, osušíme, naklepeme. Osolíme a na každý řízek klademe trochu zeleninové směsi. Poté řízky překlopíme, pomocí párátek zajistíme. |
4 | Na pánvi rozpálíme zbytek oleje, řízky na něm do zlatova osmažíme. Řízky vyjmeme z pánve a udržujeme v teple. Do vypečené šťávy přimícháme smetanu, zeleninový vývar a necháme zhoustnout. Řízky znova vložíme do omáčky a ještě 5 minut dusíme. |
5 | Nakládáme na připravené talíře a zdobíme na jemno nasekanou pažitkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.