Vepřové kořeněné kari - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové kořeněné kari
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 39751 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Chilli koření mleté |
2 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 ks | Feferony |
3 kávová lžička | Kari koření |
0,5 kávová lžička | Kmín drcený |
60 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 špetka | Skořice mletá |
1 špetka | Sůl |
500 g | Vepřové maso libové |
1 špetka | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 106,8mg |
Draslík | 143,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli koření mleté, Cibule, Citronová šťáva, Feferony, Kari koření, Kmín drcený, Skořice mletá, Sůl, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý, Vepřové maso libové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové kořeněné kari postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme na kostky. Cibuli nasekáme, osmahneme na rozpáleném oleji, přidáme utřený česnek, ocet, přilijeme citronovou šťávu a restujeme. Po chvíli vmícháme maso, necháme zezlátnout. |
2 | Ochutíme solí, kořením, vmícháme nasekanou feferonku, podlijeme a dusíme do měkka. Poté vložíme ještě na chvíli do vyhřáté trouby. Dle chuti můžeme dosladit cukrem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.