Recept

Vepřové maso na čočce

  • Indie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 39753

Ingredience

1 kávová lžička Chilli koření mleté
2 ks Cibule
1 kávová lžička Garam masala
3 polévková lžíce Jogurt bílý
1 kávová lžička Kmín drcený
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Nové koření mleté
0,5 kávová lžička Skořice mletá
1 špetka Sůl
500 g Vepřové maso libové
0,5 kávová lžička Zázvor mletý
3 stroužek Česnek
150 g Čočka jedlá
Horké koření [39441]
2 kávová lžička Chilli koření mleté
1 kávová lžička Hřebíček
2 kávová lžička Kardamom
2 kávová lžička Kmín celý
4 kávová lžička Koriandr celý
0,5 kávová lžička Muškátový oříšek
1 kávová lžička Skořice celá

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 514 kcal
Kilojoule 2 150kJ
10% Sacharidy 37 g
34% Tuky 26 g
5% Sodík 94 mg
63% Bílkoviny 35 g

Vepřové maso na čočce postup přípravy receptu:

1

Čočku necháme namáčet přes noc. Maso rozkrájíme na kostky. Jednu cibuli rozemeleme s česnekem a kořením, poté utřeme na pastu.

2

Druhou cibuli nadrobno pokrájíme a na rozpáleném másle osmahneme. Vmícháme připravenou pastu i maso, podlijeme rozšlehaným jogurtem, ochutíme solí a dusíme. Když se šťáva odpaří, přisypeme procezenou čočku, podlijeme a dusíme do měkka.

3

Horké koření [39441]:

4

koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.

Poznámka

Servírujeme teplé. Čas přípravy je uveden bez doby namáčení čočky (12 h).

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept