Toasty s kuřecími řízečky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Toasty s kuřecími řízečky
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 39754 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
4 ks | Kuřecí prsa |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Pomerančová kůra |
2 ks | Rajčata |
2 ks | Šalotka |
2 polévková lžíce | Smetana 12% (konzumní) |
100 g | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Ementál (Primátor) |
3 ks | Vejce slepičí |
150 g | Žampiony čerstvé |
1 balení | Chléb toastový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 353,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 60,0mg |
Vitamín B6 | 2,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 35,2mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pažitka, Pomerančová kůra, Rajčata, Šalotka, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Žampiony čerstvé, Chléb toastový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Toasty s kuřecími řízečky postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí prsa omyjeme, očistíme, osušíme, naklepeme. Osolíme, opepříme a překrojíme napůl. Na talíř nasypeme hladkou mouku, v dalším talíři rozšleháme vejce a na třetí talíř nasypeme strouhanku smíchanou s pomerančovou kůrou. Kuřecí řízečky postupně obalujeme v mouce, vajíčku a strouhance. |
2 | Žampiony očistíme a pokrájíme na plátky, šalotku očistíme a nakrájíme na kolečka. Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. |
3 | Na pánvi rozpálíme 2 lžíce másla, řízky na něm z obou stran osmažíme, vyjmeme z pánve a udržujeme v teple. |
4 | Na pánvi rozpálíme zbytek másla, přidáme šalotku a žampiony, 5 minut dusíme, přimícháme na jemno nasekanou pažitku, smetanu, osolíme, opepříme a důkladně promícháme. |
5 | Rajčata omyjeme, osušíme, krájíme na plátky. Toastový chléb pokrájíme na 8 plátků a plníme vždy jedním řízečkem, plátkem rajčete, žampionovou směsí a plátkem Ementálu. Vložíme do předehřáté trouby a 15 minut zapékáme. Ihned po vyjmutí z trouby servírujeme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.