Jednoduchý recept

Zapečené jahody s rebarborou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 39756
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

20 g Cukr vanilka
1 kg Jahody zahradní
1 kg Reveň (Rebarbora)
Drobenka
50 g Cukr krupice
100 g Máslo jihočeské
120 g Mouka pšeničná hrubá

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 489 kcal
Kilojoule 2 047kJ
20% Sacharidy 70 g
30% Tuky 22 g
1% Sodík 13 mg
13% Bílkoviny 7 g

Zapečené jahody s rebarborou postup přípravy receptu:

1

Jahody očistíme, umyjeme, necháme odkapat, rozkrojíme na půlky, rebarboru nakrájíme na kostky, smícháme, posypeme vanilkovým cukrem, naskládáme do pečicí formy a hustě posypeme drobenkou. Pečicí formu vložíme do teplé trouby, pečeme 30 minut.

2

Drobenka: měkké máslo vložíme do mísy, přidáme cukr, mouku a rukou zpracujeme tak, aby hmota byla drobivá.

3

Zapečené ovoce krájíme na úhledné porce, které klademe na talíř.

Poznámka

Servírujeme teplé, ale občas také ve studeném stavu. Ozdobíme šlehačkou a mátou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept