Zapečené jahody s rebarborou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené jahody s rebarborou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 39756 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
20 g | Cukr vanilka |
1 kg | Jahody zahradní |
1 kg | Reveň (Rebarbora) |
Drobenka | |
---|---|
50 g | Cukr krupice |
100 g | Máslo jihočeské |
120 g | Mouka pšeničná hrubá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 48g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 167,0mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jahody zahradní, Reveň (Rebarbora), Cukr krupice mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo jihočeské, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečené jahody s rebarborou postup přípravy receptu:
1 | Jahody očistíme, umyjeme, necháme odkapat, rozkrojíme na půlky, rebarboru nakrájíme na kostky, smícháme, posypeme vanilkovým cukrem, naskládáme do pečicí formy a hustě posypeme drobenkou. Pečicí formu vložíme do teplé trouby, pečeme 30 minut. |
2 | Drobenka: měkké máslo vložíme do mísy, přidáme cukr, mouku a rukou zpracujeme tak, aby hmota byla drobivá. |
3 | Zapečené ovoce krájíme na úhledné porce, které klademe na talíř. |
Poznámka
Servírujeme teplé, ale občas také ve studeném stavu. Ozdobíme šlehačkou a mátou.