Brynzové tyčinky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brynzové tyčinky
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 39757 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
30 g | Kmín celý |
13 g | Kypřicí prášek do pečiva |
160 g | Máslo čerstvé |
1 dl | Mléko polotučné |
300 g | Mouka polohrubá |
30 g | Sezam - semena |
300 g | Sýr Brynza |
150 g | Sýr Eidam cihla 30% |
2 ks | Vejce slepičí |
100 g | Vepřové škvarky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 69,3mg |
Draslík | 246,3mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kmín celý, Kypřicí prášek do pečiva, Sezam - semena, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka polohrubá, Sýr Brynza, Sýr Eidam cihla 30%, Vepřové škvarky mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brynzové tyčinky postup přípravy receptu:
1 | Na vál přesejeme mouku, posypeme kypřicím práškem, uprostřed uděláme důlek, do něho rozklepneme jedno celé vejce, přidáme 150 g másla, pomleté škvarky, brynzu, nastrouhaný sýr, sezamové semínka. Vlijeme mléko a rukama vypracujeme vláčné těsto, které válečkem rozválíme, vykrajujeme tyčinky o průměru 1 cm v délce přibližně 8 cm. Skládáme je na máslem vymaštěný plech, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme celým kmínem, hrubou solí, vložíme do předehřáté trouby a kde je pečeme do zlatohnědé barvy přibližně 20 minut. |
2 | Pozorně hlídejte průběh pečení, každá trouba peče trochu jinak. |
Poznámka
Tyčinky servírujeme studené, naaranžované na talíři nebo podnosu.