Jednoduchý recept

Brynzové tyčinky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 39757
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

30 g Kmín celý
13 g Kypřicí prášek do pečiva
160 g Máslo čerstvé
1 dl Mléko polotučné
300 g Mouka polohrubá
30 g Sezam - semena
300 g Sýr Brynza
150 g Sýr Eidam cihla 30%
2 ks Vejce slepičí
100 g Vepřové škvarky

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 443 kcal
Kilojoule 1 853kJ
7% Sacharidy 26 g
38% Tuky 28 g
1% Sodík 23 mg
42% Bílkoviny 24 g

Brynzové tyčinky postup přípravy receptu:

1

Na vál přesejeme mouku, posypeme kypřicím práškem, uprostřed uděláme důlek, do něho rozklepneme jedno celé vejce, přidáme 150 g másla, pomleté škvarky, brynzu, nastrouhaný sýr, sezamové semínka. Vlijeme mléko a rukama vypracujeme vláčné těsto, které válečkem rozválíme, vykrajujeme tyčinky o průměru 1 cm v délce přibližně 8 cm. Skládáme je na máslem vymaštěný plech, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme celým kmínem, hrubou solí, vložíme do předehřáté trouby a kde je pečeme do zlatohnědé barvy přibližně 20 minut.

2

Pozorně hlídejte průběh pečení, každá trouba peče trochu jinak.

Poznámka

Tyčinky servírujeme studené, naaranžované na talíři nebo podnosu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept