Pikantní grilované ovoce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní grilované ovoce
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 39760 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 kg | Ananas |
2 ks | Banány |
2 ks | Chilli paprička |
30 g | Cukr třtinový |
150 g | Kokos strouhaný |
2 ks | Mango |
30 g | Máslo čerstvé |
20 g | Máta |
2 polévková lžíce | Pomerančová šťáva |
40 g | Skořice mletá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 86g |
---|---|
Cholesterol | 9,0mg |
Draslík | 930,6mg |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 89,4mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ananas, Banány, Chilli paprička, Cukr třtinový, Mango, Máta, Pomerančová šťáva, Skořice mletá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kokos strouhaný, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní grilované ovoce postup přípravy receptu:
1 | Mango oloupeme, nakrájíme na plátky, ananas oloupeme, pokrájíme na kolečka, na pánev vložíme máslo, na něm opečeme kolečka ananasu a plátky manga. Upečené ovoce přeložíme z pánve do mísy, posypeme ho hnědým cukrem, necháme zchladnout. Šťávu z pomeranče dáme do hrníčku, přidáme nasekanou mátu, drobně rozsekanou papričku, vše dobře promícháme a zalijeme směsí ovoce v míse. |
2 | Banány oloupeme, pokrájíme na kolečka, obalíme v kokosu, na pánvi s máslem je opečeme. Opečené přendáme do misky, posypeme je skořicí a hnědým cukrem, poté necháme zchladnout. |
3 | Připravené ovoce naaranžujeme na ovocné talíře a podáváme. |
Poznámka
Ovoce podáváme studené, ozdobené horkou čokoládou a kouskem máty.