Cikánská skopová kotleta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cikánská skopová kotleta
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 39763 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
80 ml | Olej rostlinný |
3 g | Pepř černý mletý |
40 ml | Protlak rajčatový |
200 g | Rajčata |
800 g | Skopové kotlety |
200 g | Slanina vepřová |
100 g | Strouhanka |
9 g | Sůl |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 22,7mg |
Draslík | 178,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 290,2mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,8mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Olej rostlinný, Rajčata, Slanina vepřová, Strouhanka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Skopové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Cikánská skopová kotleta postup přípravy receptu:
1 | Skopové kotlety naklepeme, potřeme česnekem se solí, opepříme, obalíme ve strouhance. Následně je osmažíme na rozpáleném oleji ze všech stran, přidáme nakrájená rajčata a zakryté necháme pozvolna dusit. Když se šťáva začíná vypékat, podlijeme vodou, přidáme protlak, maso obrátíme a dodusíme do měkka. |
2 | Podáváme zdobené opečenou slaninou, nakrojenou do hřebenu. |