Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (90%)
ID receptu: 39776
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

Na salát
225 g Bulgur
225 g Feferony
85 g Ořechy para
2 ks Paprika žlutá
1 g Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
2 ks Rajčata
2 ks Šalotka
1 g Sůl
Na dresink
1 stroužek Česnek
1 polévková lžíce Hořčice
1 kávová lžička Ocet vinný
1 kávová lžička Ocet ze šampaňského - Balsamic
4 polévková lžíce Olej olivový

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 500 kcal
Kilojoule 2 091kJ
19% Sacharidy 68 g
29% Tuky 22 g
7% Sodík 149 mg
25% Bílkoviny 14 g

Salát z bulguru postup přípravy receptu:

1

Do větší misky nasypeme bulgur a zalijeme vařící vodou. Bulgur takto necháme máčet přibližně 20 minut. Mezitím nakrájíme papriky na čtvrtiny a odstraníme z nich jadérka. Potom paprikové čtvrtky položíme na do ruda rozpálený gril slupkou nahoru a počkáme, až se na ní začnou vytvářet puchýřky a začne k černat. Sundáme z grilu a necháme chladnout. Úplně vychladlé opatrně oloupeme a paprikovou dužinu rozkrájíme na kousky.

2

Zelené fazolky nasypeme do hrnce s vroucí vodou a vaříme 4 minuty. Potom vodu slijeme a fazole dobře opláchneme v tekoucí studené vodě. Rajčata spaříme vařící vodou a oloupeme. Rozkrojíme je, odstraníme semínka, pokrájíme na malé kousky.

3

Do další misky vlijeme olivový olej, balzamikový a vinný ocet, vložíme hořčici a prolisovaný stroužek česneku. Ze všech těchto ingrediencí smícháme dresink.

4

Z bulguru slijeme vodu a přelijeme ho vyrobeným dresinkem. Promícháme, postupně přidáváme všechnu zeleninu - grilované papriky, uvařené fazolky, oloupaná a nakrájená rajčata, na kolečka pokrájenou šalotku, hrubě posekané paraořechy. Nakonec vše posypeme petrželkou, posolíme a popepříme. Ještě jednou lehce promícháme a studené podáváme.

Poznámka

Kombinace hořčice s balzamikovým octem dodá salátu unikátní chuť.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept