Fettuccine se smetanovou omáčkou a parmazánem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fettuccine se smetanovou omáčkou a parmazánem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 3978 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
90 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
5 polévková lžíce | Petržel - nať |
315 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
150 g | Sýr Parmezán |
500 g | Těstoviny Fettuccine |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 85g |
---|---|
Cholesterol | 84,0mg |
Draslík | 76,2mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 104,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní), Těstoviny Fettuccine mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fettuccine se smetanovou omáčkou a parmazánem postup přípravy receptu:
1 | Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente a scedíme. |
2 | Mezitímm připravíme omáčku. Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme strouhaný parmazán, smetanu a za stálého míchání přivedeme k varu. Teplotu snížíme a vaříme do zhoustnutí. Ochutíme najemno nakrájenou petrželkou, solí a pepřem. |
3 | Omáčkou přelijeme těstoviny a ihned podáváme. |