Zapečené špagety s mletým hovězím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené špagety s mletým hovězím masem
Zapečené špagety s mletým hovězím masem
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 39784 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
2 polévková lžíce | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
6 ks | Cibulka jarní |
250 g | Créme fraiche |
250 g | Fazolové lusky zelené |
300 g | Hovězí maso mleté |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
200 g | Mrkev kořen |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Ementál (Primátor) |
3 ks | Vejce slepičí |
250 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 291,2mg |
Draslík | 634,2mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,0mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Cibulka jarní, Fazolové lusky zelené, Hovězí maso mleté, Pažitka, Sůl, Vejce slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Créme fraiche, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečené špagety s mletým hovězím masem postup přípravy receptu:
1 | Ve vroucí osolené vodě uvaříme podle návodu na obalu špagety, poté je scedíme, necháme okapat a odložíme do mísy. |
2 | Zelené fazolky očistíme, omyjeme a nakrájíme na kousky. Mrkev očistíme, omyjeme a pomocí škrabky nakrájíme na tenké proužky. Jarní cibulku a česnek očistíme a nakrájíme na kolečka. |
3 | Na pánvi rozpálíme olej a jarní cibulku s česnekem na něm osmahneme, poté přidáme mleté hovězí maso a ještě asi 10 minut smažíme. |
4 | Do pánve přidáme proužky mrkve, fazolky a podlijeme bílým vínem, na mírném ohni 15 minut povaříme. Osolíme, opepříme a přidáme najemno nasekanou pažitku a bazalku. |
5 | Troubu předehřejeme na 180°C. Do mísy ke špagetám přidáme masovou směs z pánve a důkladně promícháme. Zapékací mísu vytřeme máslem a špagetovou směs do ní rozložíme. Zakysanou smetanu smícháme s vejci, créme fraiche a špagety přelijeme. Povrch posypeme nastrouhaným ementálem a pečeme v troubě 35 minut. |
6 | Po upečení ihned servírujeme. |