Recept

Zapečené špagety s mletým hovězím masem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 39784
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

2 polévková lžíce Bazalka
2 stroužek Česnek
6 ks Cibulka jarní
250 g Créme fraiche
250 g Fazolové lusky zelené
300 g Hovězí maso mleté
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
200 g Mrkev kořen
3 polévková lžíce Olej olivový
1 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
100 g Sýr Ementál (Primátor)
3 ks Vejce slepičí
250 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 697 kcal
Kilojoule 2 915kJ
4% Sacharidy 15 g
228% Tuky 171 g
11% Sodík 227 mg
60% Bílkoviny 34 g

Zapečené špagety s mletým hovězím masem postup přípravy receptu:

1

Ve vroucí osolené vodě uvaříme podle návodu na obalu špagety, poté je scedíme, necháme okapat a odložíme do mísy.

2

Zelené fazolky očistíme, omyjeme a nakrájíme na kousky. Mrkev očistíme, omyjeme a pomocí škrabky nakrájíme na tenké proužky. Jarní cibulku a česnek očistíme a nakrájíme na kolečka.

3

Na pánvi rozpálíme olej a jarní cibulku s česnekem na něm osmahneme, poté přidáme mleté hovězí maso a ještě asi 10 minut smažíme.

4

Do pánve přidáme proužky mrkve, fazolky a podlijeme bílým vínem, na mírném ohni 15 minut povaříme. Osolíme, opepříme a přidáme najemno nasekanou pažitku a bazalku.

5

Troubu předehřejeme na 180°C. Do mísy ke špagetám přidáme masovou směs z pánve a důkladně promícháme. Zapékací mísu vytřeme máslem a špagetovou směs do ní rozložíme. Zakysanou smetanu smícháme s vejci, créme fraiche a špagety přelijeme. Povrch posypeme nastrouhaným ementálem a pečeme v troubě 35 minut.

6

Po upečení ihned servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept