Bačovská pečeně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bačovská pečeně
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 39787 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
800 g | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
200 g | Mrkev kořen |
50 ml | Olej rostlinný |
10 g | Paprika mletá sladká |
10 g | Pepř černý mletý |
50 ml | Protlak rajčatový |
800 g | Skopová plec |
50 g | Slanina vepřová |
10 g | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 4,3mg |
Draslík | 494,4mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 661,9mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,6mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Slanina vepřová, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Skopová plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bačovská pečeně postup přípravy receptu:
1 | Skopovou plec bez kosti naklepeme, protkneme slaninou a česnekem, posolíme, opepříme, srolujeme napevno a zavážeme nebo sepneme jehlami. Ve velkém pekáči s víkem opečeme ze všech stran na rozpáleném oleji, zasypeme paprikou, cibulí nakrájenou nadrobno a mrkví na kostičky, podlijeme vodou, zakryjeme víkem a v troubě dusíme pozvolna, až je maso měkké. Podle potřeby podléváme. Hotové maso vyjmeme, do pekáče přidáme protlak, krátce osmahneme, podlijeme a necháme na mírném ohni vařit. Potom vše rozmixujeme ručním mixérem dohladka, vrátíme zpět maso, obložíme ho bramborami nakrájenými na plátky, osolíme, zakryjeme a dáme do trouby dusit, dokud brambory nejsou měkké. Maso nakrájíme na plátky a podáváme s bramborami, přelité hotovou šťávou. |