Pečená kachní prsa s čočkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečená kachní prsa s čočkou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 39788 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
30 g | Celer řapíkatý |
1 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
200 g | Čočka žlutá |
300 g | Kachní prsa |
10 g | Kmín celý |
100 g | Máslo jihočeské |
30 g | Mrkev kořen |
1 dl | Olej slunečnicový |
2 kávová lžička | Pepř černý mletý |
30 g | Petržel kořen |
1 ks | Pomeranče |
10 g | Rozmarýn čerstvý |
2 kávová lžička | Sůl |
1 l | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 46,8mg |
Draslík | 995,4mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 39,1mg |
Vitamín E | 7,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Cibule, Citrony, Kmín celý, Olej slunečnicový, Petržel kořen, Pomeranče, Rozmarýn čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Čočka žlutá, Kachní prsa, Máslo jihočeské, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečená kachní prsa s čočkou postup přípravy receptu:
1 | Veškerou zeleninu očistíme a nakrájíme na kostky. Čočku namočíme na 30 minut do studené vody. Maso omyjeme, potřeme 50 g másla, osolíme, opepříme, na pánvi zahřejeme olej a maso z každé strany pomalu opečeme. Opečené přeložíme na pekáč, posypeme kmínem, zalijeme 0.5 l vývaru a v horké troubě dopečeme 30 minut. |
2 | Na jiné pánvi roztopíme máslo, přidáme nakrájenou cibuli, zázvor, mrkev, petržel, celer, chvilku podusíme, čočku scedíme a vysypeme ji do pánve, zalijeme vývarem a pod poklici povaříme 20 minut doměkka. |
3 | Před dokončením vaření dochutíme solí, pepřem a šťávou z pomeranče. |
4 | Upečené maso vytáhneme z trouby, nakrájíme na porce, které pokládáme na talíře a podáváme s připravenou čočkovou přílohou. |
Poznámka
Kachní prsa servírujeme teplá na vyhřátém talíři s čočkou a ozdobené plátkem pomeranče a citronu.