Recept

Teplý salát z pečené zeleniny

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 39789

Ingredience

1 polévková lžíce Balsamico ocet
3 ks Brambory
3 ks Cibule červená
0,5 ks Citrony
2 ks Cuketa
2 polévková lžíce Med včelí
2 polévková lžíce Olej olivový
3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
2 ks Paprika žlutá
2 g Pepř černý mletý
4 ks Rajčata
1 dkg Sýr Parmezán
2 g Sůl mořská

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 227 kcal
Kilojoule 950kJ
9% Sacharidy 34 g
13% Tuky 9 g
12% Sodík 250 mg
10% Bílkoviny 6 g

Teplý salát z pečené zeleniny postup přípravy receptu:

1

Cibuli a brambory oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Papriky zbavíme semínek a nakrájíme spolu s cuketami na silnější plátky, rajčata rozpůlíme.

2

Předehřejeme troubu na 200°C. Všechnu nakrájenou zeleninu nasypeme na mělký plech, pokapeme olejem, osolíme, opepříme a řádně promícháme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 35 minut, dokud zelenina nezměkne a její okraje nezačnou černat.

3

Dresink si připravíme pečlivým smícháním oleje, medu, balsamicového octa a nastrouhané kůry a šťávy z 1/2 citronu.

4

Vyndáme opečenou zeleninu z trouby, nalijeme na ni dresink a řádně zamícháme. Salát rozdělíme na 4 talíře a ozdobíme parmezánem nakrájeným na tenké plátky.

Poznámka

Parmezán můžeme vynechat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept