Teplý salát z pečené zeleniny - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Teplý salát z pečené zeleniny
Teplý salát z pečené zeleniny
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 39789 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 polévková lžíce | Balsamico ocet |
3 ks | Brambory |
3 ks | Cibule červená |
0,5 ks | Citrony |
2 ks | Cuketa |
2 polévková lžíce | Med včelí |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
3 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
2 ks | Paprika žlutá |
2 g | Pepř černý mletý |
4 ks | Rajčata |
2 g | Sůl mořská |
1 dkg | Sýr Parmezán |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 1,7mg |
Draslík | 574,8mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 92,9mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Brambory, Citrony, Cuketa, Med včelí, Paprika žlutá, Rajčata, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Olej olivový, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Teplý salát z pečené zeleniny postup přípravy receptu:
1 | Cibuli a brambory oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Papriky zbavíme semínek a nakrájíme spolu s cuketami na silnější plátky, rajčata rozpůlíme. |
2 | Předehřejeme troubu na 200°C. Všechnu nakrájenou zeleninu nasypeme na mělký plech, pokapeme olejem, osolíme, opepříme a řádně promícháme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 35 minut, dokud zelenina nezměkne a její okraje nezačnou černat. |
3 | Dresink si připravíme pečlivým smícháním oleje, medu, balsamicového octa a nastrouhané kůry a šťávy z 1/2 citronu. |
4 | Vyndáme opečenou zeleninu z trouby, nalijeme na ni dresink a řádně zamícháme. Salát rozdělíme na 4 talíře a ozdobíme parmezánem nakrájeným na tenké plátky. |
Poznámka
Parmezán můžeme vynechat.