Recept

Skopová kýta s fazolemi

  • Maďarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 39791
Kategorie: Maso

Ingredience

50 g Celer bulvový
3 stroužek Česnek
2 ks Cibule
250 g Fazole bílé
20 g Mouka pšeničná hladká
100 g Mrkev kořen
60 ml Olej rostlinný
4 g Pepř černý mletý
100 g Petržel kořen
50 g Petržel kudrnka
50 ml Protlak rajčatový
800 g Skopová kýta
9 g Sůl
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 379 kcal
Kilojoule 1 584kJ
8% Sacharidy 28 g
65% Tuky 49 g
23% Sodík 458 mg
39% Bílkoviny 22 g

Skopová kýta s fazolemi postup přípravy receptu:

1

Fazole přebereme, propláchneme studenou vodou a namočíme na několik hodin. Nabobtnalé uvaříme v osolené vodě doměkka.

2

Maso potřeme prolisovaným česnekem se solí, opepříme, vložíme do pekáče a zalijeme olejem. Pečeme v mírně vyhřáté troubě, podléváme a maso otáčíme. Když je maso skoro měkké, přihodíme na kousky nakrájenou zeleninu a cibuli, zakryjeme a dopečeme doměkka. Hotové maso vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou a povaříme. Přidáme protlak a promícháme, aby se spojil se šťávou. Nakonec rozmixujeme ručním mixérem, osolíme, opepříme a smícháme se scezenými fazolemi. Maso nakrájíme na plátky a podáváme porce polité omáčkou s fazolemi, ozdobené snítkou petržele.

Poznámka

Fazole se musí namáčet několik hodin.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept