Tagliatelle s limetkovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tagliatelle s limetkovou omáčkou
Tagliatelle s limetkovou omáčkou
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 39794 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 ks | Limetka |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
250 ml | Mléko polotučné |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
6 ks | Šalvěj čerstvá |
125 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
400 g | Tagliatelle |
250 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 25,9mg |
Draslík | 118,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,7mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 38,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Limetka, Šalvěj čerstvá, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 12% (konzumní), Tagliatelle, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tagliatelle s limetkovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Ve vroucí osolené vodě uvaříme podle návodu na obalu tagliatelle, poté je scedíme, necháme okapat a udržujeme v teple. Limetku omyjeme, kůru nastrouháme a šťávu vymačkáme. Lístky šalvěje omyjeme, osušíme a nakrájíme nahrubo. |
2 | Na pánvi rozpálíme 1 lžíci másla a šalvěj na něm osmahneme. Šalvěj vyjmeme. Do pánve přimícháme hladkou mouku, 4 lžíce limetkové šťávy a 1/2 limetkové kůry, podlijeme zeleninovým vývarem, mlékem, smetanou a osolíme. Na mírném ohni za stálého míchání omáčku povaříme. |
3 | Tagliatelle servírujeme na připravené talíře, posypeme osmaženými šalvějovými lístky a přelijeme limetkovou omáčkou. |