Recept

Tagliatelle s limetkovou omáčkou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 39794
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

1 ks Limetka
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
250 ml Mléko polotučné
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
6 ks Šalvěj čerstvá
125 ml Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
400 g Tagliatelle
250 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 520 kcal
Kilojoule 2 177kJ
24% Sacharidy 85 g
17% Tuky 13 g
18% Sodík 351 mg
32% Bílkoviny 18 g

Tagliatelle s limetkovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Ve vroucí osolené vodě uvaříme podle návodu na obalu tagliatelle, poté je scedíme, necháme okapat a udržujeme v teple. Limetku omyjeme, kůru nastrouháme a šťávu vymačkáme. Lístky šalvěje omyjeme, osušíme a nakrájíme nahrubo.

2

Na pánvi rozpálíme 1 lžíci másla a šalvěj na něm osmahneme. Šalvěj vyjmeme. Do pánve přimícháme hladkou mouku, 4 lžíce limetkové šťávy a 1/2 limetkové kůry, podlijeme zeleninovým vývarem, mlékem, smetanou a osolíme. Na mírném ohni za stálého míchání omáčku povaříme.

3

Tagliatelle servírujeme na připravené talíře, posypeme osmaženými šalvějovými lístky a přelijeme limetkovou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept