Skopové na víně s noky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Skopové na víně s noky
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 39795 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
3 g | Majoránka |
4 g | Pepř černý mletý |
40 ml | Protlak rajčatový |
500 g | Skopová kýta |
60 g | Slanina vepřová |
9 g | Sůl |
3 dl | Víno bílé |
5 dl | Voda pitná |
Na noky | |
---|---|
60 g | Máslo čerstvé |
200 g | Mouka kukuřičná |
2 dl | Olej rostlinný |
7 g | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
3 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 170,6mg |
Draslík | 202,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 312,5mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,9mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Majoránka, Slanina vepřová, Sůl, Víno bílé, Voda pitná, Olej rostlinný, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Skopová kýta, Máslo čerstvé, Mouka kukuřičná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Skopové na víně s noky postup přípravy receptu:
1 | Slaninu nakrájíme na kostičky a vyškvaříme, na slanině osmažíme cibuli a česnek nadrobno. Vložíme skopové maso nakrájené na nudličky, osmahneme ze všech stran, osolíme a okořeníme. Podléváme střídavě vínem a vodou, promícháváme a zakryté dusíme doměkka. |
2 | Mezitím smícháme kukuřičnou mouku s vodou dohladka a za stálého míchání uvaříme do husté kaše. Do odstavené kaše vmícháme máslo, sůl a nakonec žloutky. Větší lžičkou namočenou do rozpuštěného másla vykrajujeme z kaše noky, které na rozpáleném oleji smažíme dorůžova. |
3 | Do výpeku k hotovému masu přidáme protlak, trochu podlijeme a rozmícháme dohladka. Podáváme kopeček masa se šťávou a k tomu osmažené noky. |