Jednoduchý recept

Bramborová buchta se škvarky

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (79%)
ID receptu: 39797
Kategorie: Brambory

Ingredience

500 g Brambory
500 g Brambory vařené
3 stroužek Česnek
3 g Cukr moučkový
50 g Droždí
4 g Majoránka
150 ml Mléko polotučné
3 g Pepř černý mletý
10 g Sůl
20 g Tuk
1 ks Vejce slepičí
100 g Vepřové škvarky

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 269 kcal
Kilojoule 1 124kJ
9% Sacharidy 31 g
10% Tuky 8 g
59% Sodík 1 g
35% Bílkoviny 20 g

Bramborová buchta se škvarky postup přípravy receptu:

1

Rozdrobené droždí nasypeme do hrnku s teplým mlékem, přidáme trošku cukru a necháme vzejít kvásek.

2

Syrové brambory nastrouháme, vložíme do mísy, přidáme rozšťouchané vařené brambory, osolíme, opepříme, přidáme majoránku, prolisovaný česnek, vejce a drcené škvarky. Nakonec přimícháme kvásek a vypracujeme těsto, které necháme vykynout.

3

Pekáč vymažeme tukem, vložíme do něj těsto a dáme péct. Pečeme ve vyhřáté troubě přibližně 40 minut.

4

Buchtu naporcujeme, rozdělíme na talíře a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept