Špagetový nákyp s parmskou šunkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špagetový nákyp s parmskou šunkou
Špagetový nákyp s parmskou šunkou
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 39798 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
250 ml | Omáčka bešamelová |
3 polévková lžíce | Pažitka |
500 g | Špagety |
1 špetka | Sůl |
250 g | Šunka parmská |
100 g | Sýr Ementál (Primátor) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 391,5mg |
---|---|
Cholesterol | 28,5mg |
Draslík | 26,7mg |
Vláknina | 450,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,2mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pažitka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Omáčka bešamelová, Špagety, Šunka parmská, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špagetový nákyp s parmskou šunkou postup přípravy receptu:
1 | Ve vroucí osolené vodě uvaříme podle návodu na obalu špagety, scedíme a odložíme stranou. |
2 | Troubu předehřejeme na 220°C. Připravíme si plátky parmské šunky a ementál nastrouháme nahrubo. Zapékací mísu vymažeme máslem. |
3 | Do zapékací mísy střídavě vrstvíme špagety, plátky parmské šunky a bešamelovou omáčku, poslední vrstvou budou špagety, které posypeme nastrouhaným ementálem. Vložíme do trouby a pečeme 20 minut. |
4 | Po upečení servírujeme na připravené talíře a zdobíme najemno nasekanou pažitkou. |