Zapečené špekáčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené špekáčky
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 3980 |
Ingredience
1 ks | Cibule |
400 ml | Kečup |
400 g | Paprika sterilovaná |
500 ml | Pivo tmavé 10% 3,7% obj. |
8 ks | Špekáčky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 182,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 155,5mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 48,4mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Paprika sterilovaná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Pivo tmavé 10% 3,7% obj., Špekáčky mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečené špekáčky postup přípravy receptu:
1 | Špekáčky podélně nařízneme do dvou třetin, polovinu sterilovaných papriček pokrájíme na plátky, odstraníme semínka. Do každého špekáčku nacpeme jeden až dva kousky papriček, naskládáme do pekáčku a zasypeme kroužky cibule. |
2 | Kečup promícháme s pivem a zalijeme špekáčky. |
3 | Navrch dáme zbylé papričky. |
4 | Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi hodinu, občas podlejeme výpekem. Podáváme s chlebem. |
Poznámka
Kečup smícháme ostrý a sladký. Papričky volíme zelené a červené, množství si upravíme dle chuti.