Jednoduchý recept

Lokše s mákem

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (74%)
ID receptu: 39803

Ingredience

1 kg Brambory
100 g Cukr moučkový
400 g Mouka pšeničná hladká
100 g Mák mletý
30 g Sádlo škvařené
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 523 kcal
Kilojoule 2 189kJ
25% Sacharidy 90 g
17% Tuky 13 g
3% Sodík 61 mg
26% Bílkoviny 14 g

Lokše s mákem postup přípravy receptu:

1

Vařené brambory rozšťoucháme, přisypeme mouku, špetku soli a vypracujeme tužší těsto. Vyválíme ho na tenčí placku, ze které vykrajujeme kolečka nebo čtverečky. Na rozpálené plotýnce opečeme z obou stran dozlatova. Hotové lokše potřeme sádlem a posypeme mletým mákem s cukrem.

2

Lokše rozdělíme na talíře a ještě teplé podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept