Lokše s mákem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lokše s mákem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 39803 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
1 kg | Brambory |
100 g | Cukr moučkový |
100 g | Mák mletý |
400 g | Mouka pšeničná hladká |
30 g | Sádlo škvařené |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 42g |
---|---|
Cholesterol | 4,9mg |
Draslík | 809,3mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cukr moučkový, Sádlo škvařené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mák mletý, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lokše s mákem postup přípravy receptu:
1 | Vařené brambory rozšťoucháme, přisypeme mouku, špetku soli a vypracujeme tužší těsto. Vyválíme ho na tenčí placku, ze které vykrajujeme kolečka nebo čtverečky. Na rozpálené plotýnce opečeme z obou stran dozlatova. Hotové lokše potřeme sádlem a posypeme mletým mákem s cukrem. |
2 | Lokše rozdělíme na talíře a ještě teplé podáváme. |