Bramborový indický salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 37 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborový indický salát
Celkový čas: | 37 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 39806 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
4 ks | Brambory sladké (Batáty) |
75 g | Brokolice |
1 polévková lžíce | Chutney mangové |
4 ks | Cibulka jarní |
1,5 dl | Jogurt krémový bílý natur |
0,5 kávová lžička | Kmín drcený |
2 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
0,5 kávová lžička | Koriandr mletý |
1 ks | Mango |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
1 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 511,7mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 46,0mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory sladké (Batáty), Cibulka jarní, Kmín drcený, Koriandr čerstvý, Koriandr mletý, Mango, Sůl, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brokolice, Chutney mangové, Jogurt krémový bílý natur, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborový indický salát postup přípravy receptu:
1 | Brambory nakrájené na kostičky vaříme v hrnci s vroucí vodou 10 minut. Necháme okapat a dáme stranou. |
2 | V dalším hrnci blanšírujeme růžičky brokolice v horké vodě 2 minuty, poté necháme okapat a přidáme do mísy k bramborám. |
3 | Jakmile brokolice a brambory vychladnou, přidáme nakrájené mango na kostičky a nasekané jarní cibulky. Osolíme, opepříme a promícháme. |
4 | V misce smícháme kmín, koriandr, mangové čatní, bílý jogurt, zázvor a čerstvý koriandr a vše promícháme. |
5 | Bramborovou směs přelijeme zálivkou a promícháme. |
6 | Ihned podáváme. |