Jednoduchý recept

Pagáče z chlebového těsta

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 39810

Ingredience

10 g Cukr moučkový
60 g Cukr skořicový
30 g Droždí
125 ml Mléko polotučné
500 g Mouka polohrubá
50 g Máslo čerstvé
240 ml Smetana 16% (pochoutková)
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 493 kcal
Kilojoule 2 062kJ
21% Sacharidy 76 g
21% Tuky 16 g
12% Sodík 233 mg
25% Bílkoviny 14 g

Pagáče z chlebového těsta postup přípravy receptu:

1

Do hrnku s teplým mlékem rozdrobíme droždí, přidáme trošku cukru a necháme vzejít kvásek.

2

Do mísy nasypeme mouku, přidáme vejce, špetku soli, rozpuštěné máslo, nakonec přidáme kvásek a vypracujeme chlebové těsto. Řádně prohněteme, zaprášíme moukou, překryjeme utěrkou a necháme vykynout.

3

Z těsta vyválíme tenčí placku, ze které skleničkou vykrajujeme kolečka. Na rozpáleném plátu pečeme z obou stran dozlatova.

4

Pagáče rozdělíme na talíře, polijeme sladkou smetanou a posypeme skořicovým cukrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept