Pagáče z chlebového těsta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pagáče z chlebového těsta
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 39810 |
Kategorie: | Sladké pečivo |
Ingredience
10 g | Cukr moučkový |
60 g | Cukr skořicový |
30 g | Droždí |
50 g | Máslo čerstvé |
125 ml | Mléko polotučné |
500 g | Mouka polohrubá |
240 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 73g |
---|---|
Cholesterol | 73,0mg |
Draslík | 234,7mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Droždí, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr skořicový, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka polohrubá, Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pagáče z chlebového těsta postup přípravy receptu:
1 | Do hrnku s teplým mlékem rozdrobíme droždí, přidáme trošku cukru a necháme vzejít kvásek. |
2 | Do mísy nasypeme mouku, přidáme vejce, špetku soli, rozpuštěné máslo, nakonec přidáme kvásek a vypracujeme chlebové těsto. Řádně prohněteme, zaprášíme moukou, překryjeme utěrkou a necháme vykynout. |
3 | Z těsta vyválíme tenčí placku, ze které skleničkou vykrajujeme kolečka. Na rozpáleném plátu pečeme z obou stran dozlatova. |
4 | Pagáče rozdělíme na talíře, polijeme sladkou smetanou a posypeme skořicovým cukrem. |