Salát bramborový s ředkvičkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát bramborový s ředkvičkami
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 90 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 39811 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bazalka |
450 g | Brambory |
1 polévková lžíce | Hořčice |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
0,5 ks | Okurka salátová |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Oregano sušené |
8 ks | Ředkvička |
2 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 677,7mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,1mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Brambory, Ocet vinný, Okurka salátová, Oregano sušené, Ředkvička, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát bramborový s ředkvičkami postup přípravy receptu:
1 | Brambory nakrájené na poloviny vaříme v hrnci s vroucí vodou 15 minut. Necháme okapat a vychladnout. |
2 | Nakrájenou okurku na plátky rozprostřeme na talíř a posolíme. Necháme uležet 30 minut, poté opláchneme studenou vodou a osušíme. |
3 | Plátky ředkviček a okurky upravíme na servírovací mísu. Vařené brambory dáme doprostřed. |
4 | Do sklenice se šroubovacím uzávěrem dáme hořčici, olej, vinný ocet, oregano, bazalku a protřepeme. Touto zálivkou přelijeme salát. |
5 | Salát dáme vychladit a poté podáváme. |