Jednoduchý recept

Zelenobílý salát

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 39812
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

2 ks Brambory
1 kávová lžička Citronová šťáva
1 kávová lžička Fenyklová semínka
2 ks Jablka
1 kávová lžička Med včelí
1 polévková lžíce Ocet vinný červený
2 polévková lžíce Olej olivový
25 g Ořechy vlašské
1 kávová lžička Pepř černý mletý
150 g Roketa
1 kávová lžička Sůl
125 g Sýr kozí

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 277 kcal
Kilojoule 1 160kJ
7% Sacharidy 24 g
11% Tuky 8 g
19% Sodík 370 mg
18% Bílkoviny 10 g

Zelenobílý salát postup přípravy receptu:

1

Brambory ve slupce (nakrájené na plátky) vaříme v hrnci s vroucí vodou 15 minut. Poté je necháme okapat a odložíme stranou na vychladnutí.

2

Promícháme jablko pokrájené na kostky s citronovou šťávou, poté je vmícháme do vystydlých brambor. Přidáme nasekané vlašské ořechy, kostičky sýra a listy rokety, promícháme.

3

Ušleháme v misce olivový olej, červený vinný ocet, med a semínka fenyklu, touto zálivkou salát přelijeme.

4

Ihned podáváme.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept