Zelenobílý salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelenobílý salát
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 39812 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
2 ks | Brambory |
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Fenyklová semínka |
2 ks | Jablka |
1 kávová lžička | Med včelí |
1 polévková lžíce | Ocet vinný červený |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
25 g | Ořechy vlašské |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
150 g | Roketa |
1 kávová lžička | Sůl |
125 g | Sýr kozí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 24,7mg |
Draslík | 493,7mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,6mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Citronová šťáva, Jablka, Med včelí, Ocet vinný červený, Ořechy vlašské, Sůl, Sýr kozí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Roketa mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Fenyklová semínka nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Zelenobílý salát postup přípravy receptu:
1 | Brambory ve slupce (nakrájené na plátky) vaříme v hrnci s vroucí vodou 15 minut. Poté je necháme okapat a odložíme stranou na vychladnutí. |
2 | Promícháme jablko pokrájené na kostky s citronovou šťávou, poté je vmícháme do vystydlých brambor. Přidáme nasekané vlašské ořechy, kostičky sýra a listy rokety, promícháme. |
3 | Ušleháme v misce olivový olej, červený vinný ocet, med a semínka fenyklu, touto zálivkou salát přelijeme. |
4 | Ihned podáváme. |
Poznámka
Servírujeme studené.