Bylinková placka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bylinková placka
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 39815 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
450 g | Brambory vařené |
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Muškátový oříšek |
50 ml | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 kávová lžička | Tymián čerstvý |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 40,9mg |
Draslík | 297,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,7mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Cibule, Muškátový oříšek, Olej rostlinný, Pažitka, Sůl, Tymián čerstvý, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bylinková placka postup přípravy receptu:
1 | Uvařené brambory nastrouháme do mísy. Přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, nasekané čerstvé bylinky, špetku muškátu, vejce, mouku, sůl a pepř. Vše dobře promícháme. |
2 | V pánvi rozehřejeme olej, rozprostřeme bramborovou směs a osmažíme na spodní straně dozlatova. Pánev přikryjeme plechem, placku ne něj vyklopíme a sesuneme ji zpátky do pánve. Osmažíme dozlatova i z druhé strany. |
3 | Placku ještě 15 minut dopékáme ve středně vyhřáté troubě. |
4 | Ihned podáváme jako přílohu k pečeným a grilovaným masům. |