Salát bramborový s tuňákem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát bramborový s tuňákem
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 39817 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
450 g | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule červená |
50 g | Kukuřice cukrová nakládaná |
2 polévková lžíce | Limetková kůra |
1 polévková lžíce | Limetková šťáva |
2 polévková lžíce | Majonéza light |
2 polévková lžíce | Olivy černé |
1 ks | Paprika zelená |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Smetana zakysaná 14% |
1 kávová lžička | Sůl |
300 g | Tuňák v oleji |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 13,5mg |
Draslík | 686,5mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 42,1mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Kukuřice cukrová nakládaná, Limetková šťáva, Paprika zelená, Sůl, Tuňák v oleji mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Limetková kůra, Majonéza light, Olivy černé, Pepř černý mletý, Smetana zakysaná 14% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát bramborový s tuňákem postup přípravy receptu:
1 | Brambory nakrájené na čtvrtky vaříme v hrnci s vroucí vodou 15 minut, necháme okapat a dáme vychladnout do misky. Vmícháme pokrájenou zelenou papriku na plátky, plátky červené cibule a kukuřičky. |
2 | Bramborovou směs přendáme do servírovací mísy a navrch dáme kousky tuňáka a černé sekané olivy. Osolíme a opepříme. |
3 | V misce smícháme kysanou smetanu, majonézu, rozetřený česnek, limetkovou šťávu a kůru. |
4 | Zálivkou přelijeme tuňáka a olivy a podáváme. |