Špagety al pesto - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špagety al pesto
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 3982 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
2 hrnek | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
125 ml | Olej olivový |
3 polévková lžíce | Oříšky piniové |
500 g | Špagety, Makarony |
1 špetka | Sůl |
2 polévková lžíce | Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
3 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 101g |
---|---|
Cholesterol | 6,1mg |
Draslík | 949,8mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 36,9mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Oříšky piniové, Špagety, Makarony, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Sýr ovčí tvrdý - Pecorino mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špagety al pesto postup přípravy receptu:
1 | Špagety uvaříme v osolené vodě al dente a scedíme. |
2 | Mezitím připravíme pesto. Piniové oříšky opražíme při nízké teplotě dozlatova, necháme vychladnout a společně s bazalkou, česnekem, solí a nastrouhanými sýry najemno rozmixujeme. |
3 | Poté postupně pomalu přiléváme olej a mixujeme až vznikne zelená pasta. |
4 | Omáčku promícháme s těstovinami a ihned podáváme. |
Poznámka
Pesto lze použít i k jakýmkoli jiným těstovinám.