Recept

Penne s mletým jehněčím masem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 39823
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

100 g Anglická slanina
1 ks Cibule červená
250 g Jehněčí maso mleté
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 ks Mrkev kořen
1 ks Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Petržel - nať
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
1 špetka Sůl
400 g Těstoviny Penne
1 polévková lžíce Tymián čerstvý
250 ml Víno portské
120 ml Vývar zeleninový
300 g Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 835 kcal
Kilojoule 3 494kJ
26% Sacharidy 95 g
153% Tuky 115 g
23% Sodík 460 mg
53% Bílkoviny 30 g

Penne s mletým jehněčím masem postup přípravy receptu:

1

Ve vroucí osolené vodě uvaříme podle návodu na obalu penne, poté je scedíme, necháme okapat a udržujeme v teple.

2

Červenou cibuli očistíme a nakrájíme na kolečka. Mrkev očistíme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Zelí očistíme a nakrouháme. Petrželku omyjeme, osušíme a najemno nasekáme.

3

Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky. Máslo rozpálíme na větší pánvi a slaninu na něm orestujeme, poté přidáme cibuli a osmahneme. Přidáme mleté jehněčí maso a opékáme, přidáme mrkev, zelí a vše důkladně promícháme.

4

V menší misce smícháme portské víno se zeleninovým vývarem a podlijeme maso v pánvi. Přidáme rajčatový protlak, sůl, pepř, tymián, zakryjeme pokličkou a 15 minut dusíme.

5

Ve velké míse smícháme uvařené penne s masovou omáčkou a ihned podáváme. Zdobíme najemno nasekanou pažitkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept