Pikantní makarony s bylinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní makarony s bylinkami
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 39826 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bazalka |
5 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
400 g | Makarony milánské |
60 ml | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 52,6mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 181,3mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,2mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Chilli paprička, Pažitka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Makarony milánské, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní makarony s bylinkami postup přípravy receptu:
1 | Ve vroucí osolené vodě uvaříme podle návodu na obalu makarony, poté je scedíme, necháme okapat a udržujeme v teple. |
2 | Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Petrželku, pažitku a bazalku omyjeme, osušíme a najemno nasekáme. Chilli papričku omyjeme, očistíme, zbavíme semen a také najemno nasekáme. |
3 | Na pánvi rozpálíme olej a chilli papričku společně s česnekem a bylinkami na něm orestujeme. |
4 | Pikantní bylinkovou směs přidáme do mísy k makaronům a důkladně promícháme, osolíme, opepříme a ihned podáváme. |