Jednoduchý recept

Chlebová placka s brynzou

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 39827
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

10 g Cukr moučkový
30 g Droždí
50 g Máslo čerstvé
125 ml Mléko polotučné
500 g Mouka polohrubá
120 ml Smetana 16% (pochoutková)
1 špetka Sůl
120 g Sýr Brynza
1 ks Vejce slepičí
60 g Vepřové škvarky

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 522 kcal
Kilojoule 2 186kJ
18% Sacharidy 66 g
25% Tuky 19 g
12% Sodík 233 mg
43% Bílkoviny 24 g

Chlebová placka s brynzou postup přípravy receptu:

1

Do hrnku s teplým mlékem rozdrobíme droždí, přisypeme trošku cukru a na teplém místě necháme vzejít kvásek.

2

Do mísy nasypeme mouku, přidáme vejce, špetku soli, rozpuštěné máslo a nakonec přilijeme kvásek. Vypracujeme chlebové těsto, důkladně prohněteme a necháme v teple vykynout.

3

Z těsta vyválíme silnější placku, posypeme brynzou, škvarky, zakapeme 1 lžící rozpuštěného sádla a dáme péct. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 1/2 hodiny.

4

Hotovou placku polijeme trochou smetany, naporcujeme jako koláč a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept