Chlebová placka s brynzou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chlebová placka s brynzou
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 39827 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
10 g | Cukr moučkový |
30 g | Droždí |
50 g | Máslo čerstvé |
125 ml | Mléko polotučné |
500 g | Mouka polohrubá |
120 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
1 špetka | Sůl |
120 g | Sýr Brynza |
1 ks | Vejce slepičí |
60 g | Vepřové škvarky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 63g |
---|---|
Cholesterol | 63,0mg |
Draslík | 231,3mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Droždí, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka polohrubá, Smetana 16% (pochoutková), Sýr Brynza, Vepřové škvarky mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chlebová placka s brynzou postup přípravy receptu:
1 | Do hrnku s teplým mlékem rozdrobíme droždí, přisypeme trošku cukru a na teplém místě necháme vzejít kvásek. |
2 | Do mísy nasypeme mouku, přidáme vejce, špetku soli, rozpuštěné máslo a nakonec přilijeme kvásek. Vypracujeme chlebové těsto, důkladně prohněteme a necháme v teple vykynout. |
3 | Z těsta vyválíme silnější placku, posypeme brynzou, škvarky, zakapeme 1 lžící rozpuštěného sádla a dáme péct. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 1/2 hodiny. |
4 | Hotovou placku polijeme trochou smetany, naporcujeme jako koláč a podáváme. |