Pirožky s povidly - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 28 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pirožky s povidly
Celkový čas: | 28 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 39830 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
50 g | Cukr vanilka |
100 g | Máslo čerstvé |
400 g | Mouka pšeničná hladká |
150 g | Povidla švestková |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
50 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 91,3mg |
Draslík | 19,4mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Povidla švestková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pirožky s povidly postup přípravy receptu:
1 | Do mísy vsypeme mouku, osolíme, přidáme vejce, přilijeme vlažnou vodu a vypracujeme hladké těsto. Rozválíme ho na tenkou placku, ze které vykrajujeme menší skleničkou kolečka. Doprostřed každého vložíme lžičku povidel, kolečka přehneme napůl, okraje přimáčkneme. Pirožky házíme do vroucí vody, vaříme 6 - 8 minut. Scedíme, necháme okapat, rozdělíme na talíře. Polijeme rozpuštěným máslem, posypeme vanilkovým cukrem a ještě teplé podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.