Kuskusová nákyp s brokolicí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuskusová nákyp s brokolicí
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | jindrichova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (38%) |
ID receptu: | 39833 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
400 g | Brokolice |
1 ks | Chilli paprička |
2 polévková lžíce | Hrozinky |
1 kávová lžička | Kmín římský |
250 g | Kuskus |
1 ks | Máta |
6 polévková lžíce | Semínka slunečnicová loupaná |
3 špetka | Sůl |
100 g | Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
150 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 65g |
---|---|
Cholesterol | 19,3mg |
Draslík | 593,0mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 94,5mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Hrozinky, Kmín římský, Kuskus, Máta, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brokolice, Semínka slunečnicová loupaná, Sýr ovčí tvrdý - Pecorino mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuskusová nákyp s brokolicí postup přípravy receptu:
1 | Uvaříme kuskus podle návodu na obalu. Očistíme brokolici a rozdělíme na růžičky. Košťál nakrájíme na špalíky. Společně blanšírujeme v osolené vodě přibližně 5 minut. Omyjeme chilli papričku, rozpůlíme, zbavíme semen a na drobno pokrájíme. Omyjeme mátu pod studenou vodou, otřepeme, nasekáme a smícháme s kuskusem, chilli, kmínem, zakysanou smetanou, 3 polévkovými lžícemi slunečnicových semínek, rozinkami a solí. |
2 | Brokolici a kuskusovou směs vrstvíme do ohnivzdorné mísy, na poslední vrstvu rozdrobíme ovčí sýr a nasypeme zbylá slunečnicová semínka. |
3 | Nákyp zapékáme při 200°C přibližně 10 minut. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Pokud nechceme aby byl pokrm pikantní, vynecháme chilli papričku.