Jednoduchý recept

Ženevské Penne

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (38%)
ID receptu: 39836
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

1 ks Bazalka
4 stroužek Česnek
2 kávová lžička Citronová šťáva
500 g Cuketa
6 polévková lžíce Olej olivový
4 polévková lžíce Oříšky piniové
2 špetka Pepř černý mletý
5 špetka Sůl
500 g Těstoviny Penne

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 664 kcal
Kilojoule 2 777kJ
27% Sacharidy 97 g
29% Tuky 22 g
15% Sodík 302 mg
36% Bílkoviny 20 g

Ženevské Penne postup přípravy receptu:

1

Uvaříme si nudle v osolené vodě na skus. Oloupeme česnek a nakrájíme ho na plátky. Omyjeme cukety a nakrájíme na 2 mm silné plátky. Omyjeme bazalku, otřepeme do sucha a nasekáme. Několik lístků odložíme stranou na ozdobu. Na rozpáleném oleji v pánvi za stálého míchání krátce opečeme česnek, přidáme cukety a osolíme. Opékáme tak dlouho, až cukety budou uprostřed sklovité, ale na okrajích ještě pevné. Sundáme cukety z hořáku, dochutíme solí a pepřem. Promícháme s citrónovou šťávou, bazalkou a piniovými ořechy. Slijeme těstoviny, prudce zchladíme a připravíme s cuketami do mísy. Posypeme bazalkou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept