Jednoduchý recept

Špagety Boscaiola

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 3984

Ingredience

6 plátek Anglická slanina
2 ks Cibulka jarní
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
600 ml Smetana 12% (konzumní)
2 kávová lžička Sůl
5 l Voda pitná
500 g Špagety, Makarony
200 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 691 kcal
Kilojoule 2 890kJ
28% Sacharidy 102 g
28% Tuky 21 g
23% Sodík 462 mg
41% Bílkoviny 23 g

Špagety Boscaiola postup přípravy receptu:

1

Špagety uvaříme v osolené vodě al dente a scedíme.

2

V pánvi rozpálíme olej, najemno nakrájenou slaninu a na plátky nakrájené žampiony orestujeme a poté při mírné teplotě ještě asi 5min podusíme, až houby zezlátnou.

3

Vmícháme smetanu, přivedeme k varu a asi 15min povaříme, až omáčka zhoustne. Přidáme na kolečka nakrájené jarní cibulky, ochutíme solí a pepřem.

4

Omáčkou přelijeme těstoviny, promícháme a podáváme dozdobené nakrájenou petrželkou.

Poznámka

Omáčku můžeme použít k jakýmkoli jiným těstovinám.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept