Špagety Boscaiola - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špagety Boscaiola
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 3984 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
6 plátek | Anglická slanina |
2 ks | Cibulka jarní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
600 ml | Smetana 12% (konzumní) |
500 g | Špagety, Makarony |
2 kávová lžička | Sůl |
5 l | Voda pitná |
200 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 96g |
---|---|
Cholesterol | 61,0mg |
Draslík | 474,9mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 90,3mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,6mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 152,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cibulka jarní, Špagety, Makarony, Sůl, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špagety Boscaiola postup přípravy receptu:
1 | Špagety uvaříme v osolené vodě al dente a scedíme. |
2 | V pánvi rozpálíme olej, najemno nakrájenou slaninu a na plátky nakrájené žampiony orestujeme a poté při mírné teplotě ještě asi 5min podusíme, až houby zezlátnou. |
3 | Vmícháme smetanu, přivedeme k varu a asi 15min povaříme, až omáčka zhoustne. Přidáme na kolečka nakrájené jarní cibulky, ochutíme solí a pepřem. |
4 | Omáčkou přelijeme těstoviny, promícháme a podáváme dozdobené nakrájenou petrželkou. |
Poznámka
Omáčku můžeme použít k jakýmkoli jiným těstovinám.