Jednoduchý recept

Ořechový trdelník

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 39840

Ingredience

150 g Cukr moučkový
20 g Droždí
150 g Husí sádlo
100 ml Mléko polotučné
1 kg Mouka pšeničná hladká
40 g Máslo čerstvé
250 g Ořechy lískové
3 ks Vaječný bílek slepičí
5 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 785 kcal
Kilojoule 3 285kJ
26% Sacharidy 93 g
52% Tuky 39 g
5% Sodík 99 mg
34% Bílkoviny 19 g

Ořechový trdelník postup přípravy receptu:

1

Do mísy nasypeme mouku, přidáme žloutky, cukr, sádlo, vlažné mléko, rozdrobené droždí, vypracujeme hladké těsto. Důkladně několikrát prohněteme a necháme vykynout. Z těsta uválíme tři dlouhé pruhy, které namotáme na trdlo. Nemáme-li trdlo, použijeme kovovou rouru o síle pivní láhve. Trdlo s těstem pomažeme rozkvedlanými bílky, obalíme v drcených oříšcích, potřeme máslem a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme přibližně 35 - 40 minut. Rouru opatrně vysuneme a trdelník necháme vychladnout. Krájíme šikmo na malé plátky a podáváme.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept