Litý koláč s čokoládou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Litý koláč s čokoládou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 39841 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
100 g | Čokoláda mléčná |
150 g | Cukr moučkový |
150 g | Máslo čerstvé |
20 g | Mouka polohrubá |
150 g | Mouka pšeničná hladká |
15 g | Tuk |
5 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 238,4mg |
Draslík | 130,8mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čokoláda mléčná, Cukr moučkový, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Litý koláč s čokoládou postup přípravy receptu:
1 | Cukr vyšleháme s měkkým máslem, postupně přidáváme žloutky, stále metlou šleháme, přimícháme sníh z bílků, nakonec opatrně mouku. |
2 | Plech vymažeme tukem, vysypeme polohrubou moukou, nakonec těsto na plech nalijeme. Celý povrch posypeme strouhanou čokoládou a dáme do vyhřáté trouby. Pečeme při střední teplotě 20 - 25 minut. |
3 | Koláč necháme vychladnout, naporcujeme a podáváme jako moučník. |
Poznámka
Servírujeme studené.