Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 39842
Kategorie: Koláče

Ingredience

7 ks Kiwi
krém
2 polévková lžíce Citronová kůra
1 dl Citronová šťáva
400 g Mléko zahuštěné slazené
těsto
70 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Med včelí
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
120 g Semínka slunečnicová loupaná
120 g Sušenky BeBe světlé jemné
glazura
50 g Marmeláda meruňková
2 kávová lžička Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

46% Kalorie 904 kcal
Kilojoule 3 780kJ
33% Sacharidy 118 g
57% Tuky 43 g
4% Sodík 80 mg
36% Bílkoviny 20 g

Ořechový dezert s kiwi postup přípravy receptu:

1

Sušenky BeBe a slunečnicová loupaná semínka rozmixujeme, promícháme je s rozehřátým máslem, s 1 lžící tekutého medu a 25 g cukru a 1 lžící mouky. Směs dobře promícháme a rovnoměrné vtlačíme do kulaté formy o průměru 22-23 cm. Těsto dáme na střed formy a postupně, od středu, rovnoměrně vytlačíme až k okrajům. (Pokud by se těsto lepilo na prsty, obalíme si je v práškovém cukru.)

2

Pečeme v předehřáté troubě při 175 minut 10 minut a potom těsto necháme vychladnout.

3

Kiwi omyjeme, osušíme, oloupeme a nakrájíme na plátky.

4

V míse vymícháme slazené kondenzované mléko s nastrouhanou citrónovou kůrou a 1 dl citronové šťávy. Krém nalijeme na upečený koláč a znovu dáme do trouby péct při 175°C 10 - 15 minut. Koláč vyjmeme a necháme zchladnout. Potom plátky kiwi poskládáme v kruzích tak, že se plátky budou částečně překrývat.

5

Vytvoříme glazuru: meruňkové želé (marmeládu) dáme do rendlíku a pomalu zahříváme, až se rozpustí. Přimícháme 1-2 lžičky vody a džem vymícháme dohladka. Štětcem na pečení potíráme glazurou ovoce a necháme zatuhnout. Koláč potom nakrájíme a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept